Terugblik 100 Jaar Citroën

100 Jaar Citroën

Eiland van Maurik, vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 augustus 2018

Ruim twee weken na ons mooie feestje zijn organisatie én vrijwilligers van 100 Jaar Citroën weer enigszins op adem gekomen. Met dit fotoverslag laten we je graag nog even nagenieten.

Op maandag 5 augustus begonnen we met de opbouw en inrichting van het terrein: het uitzetten van de eenvoudige camping (met de strenge regels van de brandweer voor de veiligheid), het plaatsen van extra units voor toiletten en douches, en het indelen van het evenementen terrein.

Op de dagen erna volgde het opbouwen van de tenten en helemaal achteraan op het terrein ook de inrichting van het HY veld.

Al deze werkzaamheden waren niet gelukt zonder de enthousiaste en trouwe vrijwilligers, daarvoor veel dank! Op woensdag en donderdag arriveerden er al veel handelaren, die in de tent hun eigen kraam of buitenplaats in konden richten.

De bezoekers met een Eventpas druppelden halverwege de donderdag ook binnen, en konden hun tent, caravan, camper of HY al op een, weliswaar klein, plekje neerzetten.

Op vrijdag was er vanaf 08.00 uur een heerlijk ontbijtje, en vanaf 10.00 uur ging het evenement van start.

Vrijdag was de eerste dag, veel enthousiaste bezoekers, maar nog niet echt druk.

’s Avonds werd het evenement officieel geopend, omlijst met een muzikaal optreden van Ben Karsten die de feeststemming er goed in kreeg.

Zaterdag is de drukst bezochte dag geweest, al ver voor 10.00 uur kwamen de eerste dagbezoekers binnen. De kofferbaksale was volgeboekt, daarnaast stond de brocante en braderie markt met diverse producten.

Het evenemententerrein en de diverse plekken waar de foodtrucks stonden, werd goed bezocht.

Met de ‘Kamfibie’ kon er gevaren worden op het aangrenzende water, een bijzondere ervaring voor wie dit heeft gedaan!

Op het eilandje voor de kleine Citroëns, het ‘2 Cilinder Eiland’ waren veel auto’s te zien van de dagbezoekers: mooie Eenden, Mehari’s, Dyane’s, Visa’s, of Ami’s.

Ditzelfde parkeerbeleid was er voor de SM, ID en DS, CX, XM en C6, maar dan op het achterste veld, zodat er een zeer fraaie verzameling bij elkaar te zien was.

De gezamenlijke barbecue was een gezellig samenzijn, het weer was nog prachtig en er kon lang buiten gezeten worden. De band ‘Avenue’ verzorgde live-muziek tot in de late uurtjes!

Op zondag vierde de Traction Avant club haar jaarfeest, het was een mooi geheel van prachtige voitures, indrukwekkend uit de tijden van weleer.

De weergoden waren ons goedgezind, een heerlijke dag om buiten te zijn om al het moois mee te beleven.

Al met al zijn deze drie dagen na een voorbereiding van ruim 2 jaar omgevlogen, en hebben wij, ondanks veel regelwerk in en tijdens de laatste weken, erg genoten van al deze enthousiaste bezoekers en belangstellenden! We danken jullie dan ook hartelijk voor jullie komst en we danken nog expliciet de ruim 25 vrijwilligers die ons met hun hulp, raad en daad terzijde stonden: zonder hen was het niet goed gekomen!

Organisatie 100 Jaar Citroën

Meer foto’s zien? Bekijk dan het volledige fotoalbum.